fbpx

Hiep hiep hoera! Vandaag bestaat FIT2GO 8 jaar!

Waar wij al 7 jaar op 1 april een toost op uitbrengen, staan we vandaag in een lege club met lege handen. Dit scenario had niemand kunnen bedenken. ?

Ieder jaar kijken wij terug en zijn wij ontzettend trots op wat wij hebben bereikt! Dan hangt de vlag uit, maar vandaag helaas niet. Wel willen wij jullie graag meenemen in ons verhaal waar het 8 jaar geleden allemaal begon tot waar wij vandaag samen met jullie staan!
Het begon allemaal in 2011 met 2 jonge, gedreven ondernemers van toen nog maar net 25 jaar. Voor Donny was deze stap vanzelfsprekend, hij groeide op in de fitnessclubs van zijn vader, nog vér voor de internettijd-tijd en vér voor de social media-generatie. Hij droomde al vanaf klein jongetje van zijn eigen sportschool.

In 2011 was het crisis in Nederland en alles zat ‘op slot’. Ook voor de banken en geldschieters was het risico te groot om te investeren in een startend bedrijf van 2 jonge starters met slechts een spaarpotje en een grote droom met grote investeringen (zoals o.a. de aanschaf van fitnessapparatuur).

Maar wij gaven niet op. Ik (Sabine) werkte het concept verder uit en kon vanuit mijn marketing-achtergrond en opleiding veel zelf. Het concept was kort en bondig: betaal alleen waar je gebruik van maakt, sporten en weer naar huis. Geen poespas, geen douches, geen groepslessen…. Sporten en weer naar huis. FIT 2 GO…. En is onze naam geboren.

Uiteindelijk bracht Matrix Fitnes ons in contact met een Duitse bank en zo konden wij in 2012 de deuren openen! Voor marketing was geen geld, we deden bijna alles zélf. De website, ontwerpen social media-uitingen. Zelfs de flyers werden verspreid door familie en de verbouwing werd ook uitgevoerd door familie en vrienden. Iedereen hielp mee! Zelfs in de avond na het werk… ieder uurtje die er vrijgemaakt kon worden, werd er door iedereen geflyerd.

FIT2GO bleef niet onopgemerkt. Al snel werd het druk, startte we op verzoek van veel dames met groepslessen en werd het steeds gezelliger en drukker. Alle openingstijden draaiden wij samen. Thuis was de koelkast leeg, daar sliepen wij alleen. Koken deden wij op de sportschool. In de groepsleszaal was te ruiken wat er die avond gegeten werd. Leden namen soms een bordje mee, het was een geweldige tijd. Wij waren hét gezicht van FIT2GO. Maar al snel werd het eerste personeelslid aangenomen.

FIT2GO behaalde de top 10 in de Social Media top 50 van alle fitnessclubs in Nederland en wij werden uitgenodigd voor het geven van interviews voor de krant. De economie trok weer aan en zo kregen we in 2013 een telefoontje van de makelaar in IJsselstein dat er een pand vrijkwam. Het jaar erop kregen we het telefoontje voor Vianen en het jaar erop hebben we zelfs een overname gedaan in Uithoorn. En zo was er een kleine fitnessketen ontstaan.

Er is meer dan FIT2GO….het is niet ‘gewoon’ een sportschool
Inmiddels werken er meer dan 20 medewerkers en 30 ZZP’ers bij FIT2GO. Wij werken nu veel achter de schermen en zijn daardoor niet meer het gezicht van iedere club. Dat kán ook niet meer, maar dat tweede huiskamer-gevoel en het gevoel bij leden en vrienden is nog steeds hetzelfde. In 8 jaar tijd zijn er zo veel vriendschappen ontstaan, ook tussen leden en medewerkers. Mensen staan samen op festivals… Dat is toch g-e-w-e-l-d-i-g! Zelf hebben wij bruiloften mogen meemaken, kraambezoekjes mogen doen aan huis. Tot groot verdriet ook persoonlijk afscheid moeten nemen van lieve leden/vrienden.

Het FIT2GO-gevoel verbindt mensen, wij zijn persoonlijk en kleinschalig. Het bijzondere hiervan is, dat je dit juist terug ziet in slechte tijden. Bij het plotselinge verlies van een mede-sporter maar ook zoals nu, bij deze plotselinge onverwachte corona-crisis met als gevolg om onze clubs verplicht te moeten sluiten. Dat is onze kracht! Als 1 familie!

Jullie reacties zijn zo warm, zo lief en attent. Daarom willen wij vandaag – op onze verjaardag – JUIST JULLIE IN HET ZONNETJE ZETTEN en bedanken wij jullie voor jullie steun. Ook voor het delen van het ‘FIT2GO-gevoel’ en alles wat bij dit gevoel hoort.

Wees jezelf, zorg goed voor jezelf, doe voorzichtig! Hopelijk kunnen we onze verjaardag volgende maand samen vieren! #fit2gofamily #fit2golove

Liefs,

Donny en Sabine